VOOR 11U BESTELD, MORGEN GELEVERD!
40€ GRATIS LEVERING (BE, NL, DE) en 50€ (FR)
CHINESE KWALITEITSTHEE AAN DE BESTE PRIJS.
Over Mingtea
0
VOOR 11U BESTELD, MORGEN GELEVERD!
40€ GRATIS LEVERING (BE, NL, DE) en 50€ (FR)
CHINESE KWALITEITSTHEE AAN DE BESTE PRIJS.

Zwarte thee Lapsang Souchong

Productomschrijving
Samenstelling: Zwarte theeOrigine : Fujian ChinaCafeïne gehalte :HoogMoment van de dag : Ochtend Omschrijving :        Labsang Souchong thee is afkomstig uit de provincie Fujian in China. Lapsang Souchon’s smaak is sterk en rokerig, vergelijkbaar met de geur van een barbecue of kampvuur. Deze Zwarte thee Lapsang Sou...

Samenstelling: Zwarte thee

Origine
: Fujian China

Cafeïne gehalte
:Hoog

Moment van de dag
: Ochtend

Omschrijving :       

Labsang Souchong thee is afkomstig uit de provincie Fujian in China. Lapsang Souchon’s smaak is sterk en rokerig, vergelijkbaar met de geur van een barbecue of kampvuur. Deze Zwarte thee Lapsang Souchong  past bijvoorbeeld uitstekend bij gerookte en gezouten gerechten. 

Hoeveelheid: 12g/l

Infusietijd: 2-4min

Temperatuur: 100°C




Wat is Zwarte thee?

Zwarte thee is vooral populair in India en Turkije maar toch zijn er in China heel wat zwarte theesoorten te vinden van een uitstekende kwaliteit. Het proces omvat altijd de vier basisstappen, namelijk het verflensen, het rollen, het kneden, het oxideren en het vuren. Het verflensen van de blaadjes zorgt ervoor dat deze slap worden. Hierna worden de blaadjes gerold en gekneed zodat de sappen en enzymen uit de cellen vrijkomen. Nadien wordt de thee geoxideerd en krijgt deze niet alleen een donkere kleur maar eveneens een andere smaak.
Tenslotte wordt de thee gedroogd of gevuurd om de oxidatie te stoppen.

 

Wat zwarte thee anders maakt dan groene thee, is dat tijdens het productieproces de theebladeren volledig mogen oxideren voordat ze met warmte worden verwerkt en gedroogd. Tijdens oxidatie interageert zuurstof met de celwanden van de theeplant om de bladeren de rijke donkerbruine tot zwarte kleur te geven waar zwarte theebladeren beroemd om zijn. Oxidatie verandert ook het smaakprofiel van een zwarte thee, wat bijdraagt aan het toevoegen van moutige, fruitige of zelfs rokerige tonen, afhankelijk van de thee.

 

Wanneer groene theebladeren daarentegen worden verwerkt, worden ze minimaal geoxideerd. Nadat ze zijn geoogst, worden ze snel verwarmd en gedroogd om te voorkomen dat er teveel oxidatie optreedt die de groene bladeren bruin zou maken en hun vers geplukte smaak zou veranderen. Minder oxidatie betekent dat groene thee doorgaans lichter van kleur en smaak is dan zwarte thee,

 

Cafeïnegehalte in zwarte thee

Tussen koffie, zwarte thee en groene thee heeft koffie over het algemeen het meeste cafeïnegehalte per kopje, dan zwarte thee, gevolgd door groene thee. Maar net als bij elke drank die wordt gebrouwen uit een cafeïnehoudende plant, zijn er veel factoren die het cafeïnegehalte in uw kopje zwarte thee kunnen bepalen, inclusief hoe de plant is verwerkt en hoe de drank is gebrouwen.

 

Productspecificaties

Artikelnummer
Z0006

Reviews

3 / 5Based on 1 reviews
  • 3 / 5
    Gepost door: Michel op 3 Mei 2019
    Wow!!! Deze smaak is wel even wennen, het smaakt naar kampvuur. Het is boven brandend naaldhout gedroogd en dat proef je heel goed. Toch is het goed te drinken.
Schrijf je eigen review

Eerder bekeken

Zwarte Thee Lapsang Souchong
Zwarte Thee Lapsang Souchong

Deze zwarte thee Labsang Souchong ...

Deze zwarte thee Labsan...

Op voorraad
€3,95 Incl. btw
Toevoegen
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »